Forsiden Kalender Tjek Bandet Download Shoppen Instagram Links Kontakt
Bandet Her kan du også læse hvordan det hele startede...
 


Annette
Søgaard
-
Vokal
Kor


 


Ole
Hansen
-
Vokal
Kor
Akk guitar

 


Brian
Bannerholt
-
Guitar

 


Jakob
Pagaard
-
Bas
Kor

 


Steffen
Hansen
-
Keyboards

 


Kurt
Nielsen
-
Trommer

 


Jan
Kaspersen
-
Saxofoner
Akk. guitar
Kor

 

Historien...

Det begyndte på en sodavandsfabrik i det nordlige Esbjerg. Efteråret 1983 var mørkt og koldt, og Danmark slog Grækenland 2 - 0 i Athen og sikrede sig adgang til Europamesterskabet i fodbold i Frankrig året efter. Det så ingen af de purunge, ivrige musikere imidlertidigt - De skulle nemlig øve den aften. Med andre ord var energien, viljen og ambitionerne kæmpestore. "Niveau" hed orkestret dengang, og de fleste af bandmedlemmerne i senhalvfemsernes "Hit med 80'erne" var med dengang på sodavandsfabrikken, hvor en del af kantinen venligst var udlånt til øvelokale.

Seks år efter havde "Niveau" indspillet tre demo-singler med egne sange, spillet et utal af jobs og gjort sig populære i sydvestjylland. Men det store gennembrud blev der absolut ikke noget af.
I stedet fortsatte orkestret i en ny forklædning og med et nyt navn. Først det lidet opfindsomme "Jan & Hansens", som senere transformerede sig til det mere sofistikerede "Melankolske Mænd". Det kom der en masse nye sange ud af, en ny Single-CD, en masse nye jobs, blandt andet på Færøerne, og en masse bristede illusioner om netop det der med det store gennembrud.

Således berøvet troen på egne, kompositoriske evner kastede seks desillusionerede og forgældede esbjergensere sig i sommeren 1992 over de dengang ikke så gamle 80'er hits.
Nu skulle der spilles for sjov, larmes til de forestående 30 års fødselsdage, og ambitionerne skulle glemmes for en stund. For 80'er musikken, "Halberg Larsen", "Sneakers", "Tøsedrengende" og "News", var der jo alligevel ingen der gad høre.

Selvfølgelig gik det omvendt. En kæmpebølge rullede mod den danske musikscene, måske havde nogen set den komme, men de havde ikke råbt op i tide. I hvert fald ikke, så det kunne høres i Esbjerg. Den kolosale kopi-bølge tordnede således mod land, netop som "Hit med 80'erne" var klar med deres første repertoire-seddel. Tørskoede, og dybt forbavsede over for en gangs skyld at være på forkant.

I dag, over 500 jobs senere, er "Hit med 80'erne" både ambitiøse og professionelle. Men aftalen fra sommeren 1992, at det skulle være sjovt, den holder endnu. De danske 80'er-hits fra det, der er kaldt dansk-rockens guldalder, er blevet ny-klassikere.
Langtidsholdbare i en grad, som de færreste havde forestillet sig. "Hit med 80'erne" spiller sangene, fordi de kan lide dem. Derfor har orkestret holdt sig øverst på bølgetoppen.

 

 

Niveau  1988
 
Melankolske Mænd  1991
 
Hit med 80'erne  1993
 
Hit med 80'erne  2001